Bărbați integri

Întotdeauna Dumnezeu a cerut și a lucrat prin oameni integri și demni. Dumnezeu cere integritate și demnitate și în ochii lui are valoare omul integru și bărbatul integru. Se pot spune multe despre bărbații de astăzi, despre proprietățile lor, despre banii lor, despre aspectul lor, despre moda, despre inteligența lor, despre puterea lor dar se poate vorbi doar în mică măsură de integritatea și demnitatea lor.

Ofertele mass-media și ale societății consumiste de astăzi devin fatale pentru integritatea și demnitatea multora. Oricum termenul de om integru s-a schimbat mult astăzi dar mă voi referi la integritatea despre care scriptura vorbește. Mă refer la bărbați precum cei șapte mii de mai sus, precum Daniel, tinerii din Babilon, Iov, Domnul Isus, bărbați care nu au cedat în fața ispitelor, bărbați care au știut că trebuie să fie tari. Uitați-vă ce lucrări mare a făcut Dumnezeu prin ei.

Este nevoie ca eu să fiu un asemenea bărbat, ca tu să fii un asemenea bărbat pentru ca Dumnezeu să poată lucra prin noi astăzi și în același mod, să fim bărbați destoinici pentru orice lucrare bună. Nu putem face oricum lucrarea lui Dumnezeu fie că e vorba de lucrarea din familia noastră, din anturajul nostru, din localitatea noastră, din biserica noastră sau din lumea înreagă. Pentru a putea Dumnezeu să lucreze cu toată puterea în noi și prin noi trebuie să fim oameni integri. Continuarea în: Jurnal de călătorie

Lasă un răspuns