Săptămâna Căsătoriei – Ce poate face o soție

Sunt sotie!!! Ce ar trebui sa mai fac???

Imi aduc aminte si acum cu bucurie de momentul cand visul de a fi sotie mi s-a implinit…de a fi sotia sotului meu si cand amandoi am fost bucurosi si fascinati de enigma vietii traite impreuna ca si sot si sotie.Au trecut de atunci clipe, ziele, ani…si viata in familie inca mai are multe surprise si bucurii in fiecare zi.Haideti sa privim fiecare in famila noastra la relatia noastra si sa incercam sa ne analizam cat efort am depus sa pastram in famila noastra fericirea ,dragostea,implinirea care au inceput atunci si de care avem atata nevoie si acum. Este cel mai important lucru ca noi sa fim sotii dedicate sotilor nostri si ei sa poata sa fie dedicati noua.

In aceasta saptamna avem ocazia ca sa ne reanalizam relatia noastra sa descoperim ce nu este bine sis a inlocuim cu lucruri bune, iar pe cele bune sa le perfectionam si mai mult.Asadar c e as putea sa fac???

  • Sa ne analizam relatia. In ce stare este relatia ta cu soţul tău? La ce parametri functioneaza? Care parti sunt in impas, ce poate fi imbunatatit?
  • Sa cerem de la Dumnezeu lumina , intelepciune si putere sa ne putem indeplini toate indatoririle de sotie. El e creatorul casatoriei, El stie cum functioneaza, el o poate binecuvanta si reabilta.
  • Sa ne uitam la noi. Ce pot imbunatai eu la comportamentul, atitudinea, relationarea si implicarea mea.
  • Sa ne uitam la sotul cu care suntem in legamant. Sa ii redescoperim calitatile si sa le apreciem; defectele sa le acceptam si sa il ajutam sa si le corecteze, sa il admiram, sa il iubim, sa cautam sa il intelegem mai mult. Poate e timpul mergem la biserica impreuna, sa citim o carte despre barbati, sa vizionam un film impreuna, sa luam masa in oras doar noi doi, sa iesim undeva pt un sfarsit de saptamana etc.
  • Sa incepem sau sa consolidam relatii cu alte familii care sa ne ajute si sa ne sustina cand vom trece prin momente de criza.
  • Sa dam maxima importanta relatiei noastre. Sunt multe pericole care pandesc relatia noastra; infidelitatea, poate prietenii nepotrivite, poate filme care au ca scop denaturarea asteptarilor fata de partenerul de viata, poate pornografia , patimi si vicii si c ate si mai cate nu exista.
  • Participă la seminariile şi conferintele afişate pe site pentru a invata sa relationezi eficient, e un punct bun de plecare.

Doresc din toata inima ca aceasta saptamana sa fie un inceput pentru redescoperirea sotului nostrum, a volorilor lui, a calitatilor lui, a eforturilor lui in armonia familiei noastre si toate acestea sa le facem sa infloreasca zi de zi sis a ne bucuram cu adevarat de armonia din familia noastra. (Ana Estera Gavril)

Sapt.Cas. Banner 4 2013 leaderboard cu site

Lasă un răspuns