Bărbatul să-și iubească nevasta

Trăim în lumea în care aproape nimic nu mai are preț, în lumea în care nu doar o haina ruptă este aruncat și nu reparată, nu doar un aparat de radio este aruncat si nu reparat că mai mult aruncăm oamenii la gunoi fie că este vorba de avortarea unui copil, fie că este vorba de un divorț oamenii renunță la alți oameni ca la oricare alt lucru simplu și neimportant.

Multe cupluri sau “frânturi de cupluri” ajung la consiliere pentru că vor să se debaraseze unul de celălalt. De multe ori stau în față cu oameni aruncați la gunoi de partener și lucrul acesta se întâmplă din ambele sensuri, și bărbații și femeile au aceeași problemă. Sper să nu fiu considerat conspiraționist dar voi spune că eu am impresia că e vorba de o educare primită de societate să ajungă în punctul acesta. Divorțurile au o rata mare, muuuult prea mare decât își poate permite societatea. În 2007 de exemplu au fost mai multe divorțuri decât căsătorii în 2010 au fost 32.000 de divorțuri. Astfel, 21% dintre casatorii au luat sfarsit in 2010. In jur de 6500 de cazuri, era vorba despre căsătorii cu o vechime mai mica de 3 ani. La recensământul din 2011, s-a constatat ca românii se căsătoresc tot mai rar, iar ca media de vârstă la care are loc căsătoria a crescut.

barbatilor-iubiti-va-nevesteleDe ce situația asta? Ei bine repet , cred că e un complot privitor la familie. Nu știu dacă vă mai amintiți dar după revoluție au fost la modă telenovelele și au prins ca magnetul pe metal la români, toată lumea se uita la telenovele, savura acele filme, nu ratau nici un episod, se vorbea de ele la poartă, la scara blocului, la muncă, prin telefon, în autobuz ba chiar și în biserici. Puțini oameni nu le urmăreau. Era incitant pentru o populație conservatoare în ale familiei (mai de voie mai de nevoie) să privească  trădări, comploturi, înșelări, curvii și povestiri siropoase. Am înghițit acele filme și ele ne-au educat. Ceea ce era acum 10 – 12 ani la televizor este azi în foarte multe familii din România – telenovelă. Complot, ceartă, curvie, divorț etc. Încerc să îmi imaginez ce va fi peste 10 ani și mă apucă groaza că suntem educați să fim toleranți față de homosexuali, suntem educați cu filme porno, cu infidelitate și libertate sexuală etc. Mă îngrozește gândindu-mă că îmi vor crește copii mari. Doamne păzește-i.

Contrar a ceea ce trăim astăzi Dumnezeu ne poruncește nouă bărbaților (voi scrie săptămâna viitoare și despre femei) Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele . și porunca asta este valabilă pentru orice bărbat. Dar cum să o iubești? De ce să o iubești când alta mai drăguță îți stă la dispoziție? De ce să o mai iubești când s-a schimbat, nu mai este cea cu care te-ai căsătorit? Cum să o iubești dacă nu mai simți atracție pentru ea? De ce să o iubești când modelul actual de bărbat este cel care seamănă cu Don Juan? Și o mulțime de alte întrebări apar aici. Continuarea în: Jurnal de călătorie

Lasă un răspuns