Contracepţia şi biblia

Ca să îneţelegem mai bine de ce Onan nu dorea să ridice sământă, adică urmaş fratelui său, vă mai prezint un pasaj din Biblie care aruncă mai multă lumină şi explică cu mai multe detalii ce însemna să ridici sămânţă fratelui care a decedat fără să lase urmaş.Când fraţii vor locui împreună, şi unul din ei va muri fără să lase copii, nevasta mortului să nu se mărite afară cu un străin, ci cumnatul ei să se ducă la ea, s-o ia de nevastă, şi să se însoare cu ea ca cumnat. Întâiul născut, pe care-l va naşte, să moştenească pe fratele cel mort şi să-i poarte numele, pentru ca numele acesta să nu fie şters din Israel. (Deuterenom 25:5-6)

Conform acestei legi, primul copil care avea să se nască lui Tamar, trebuia să poarte numele lui Er şi să moştenească toată averea lui. Onan a apelat la metoda lui de contracepţie din răutate şi fără să fi fost în înţelegere cu Tamar. El ştia că relaţia lor sexuală este un domeniu delicat al vieţii şi că această femeie nu va merge să spună judecătorilor sau lui Iuda despre felul cum procedează el în răutatea lui faţă de fratele decedat. Onan dorea să jefuiască pe fratele său Er. El avea de gând să verse toată viaţa sămânţa pe pământ cănd se va culca cu Tamar şi în felul acesta, nici odată să nu-i ridice urmaş. Astfel, partea de avere a lui Er, avea să-i rămână lui şi copiilor lui, iar numele fratelui său Er avea să dispară.Ce făcea el n-a plăcut Domnului care l-a omorât şi pe el. (Genesa 38:10)

Metoda abstinenţei este categoric interzisă.

Unii credincioşi care nu vor să apeleze la nici un fel de metodă de contraceţie, întreţin relaţii sexuale doar când sunt hotărâţi să conceapă un copil. În restul timpului, ei se abţin de la relaţii sexuale pentru a nu folosi metode de contraceţie pe care le consideră păcătoase. Dar, prin faptul că se lipsesc unul pe altul de datoria de soţi, ei aplică metoda de contraceţie care este categoric interzisă de Dumnezeu când zice:Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ; şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat. Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta. Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre. (1 Corinteni 7:3-5)

Împlinirea nevoilor sexuale ale partenerului sau partenerei legământului de căsătorie este o datorie sfântă pe care o are fiecare soţie sau soţ. Dumnezeu a lăsat această relaţie pentru soţi să-şi exprime dragostea unul faţă de altul şi ca să-şi ofere bucurie. Dacă unul din soţi îl lipseşte pe celălalt de relaţia sexuală, în felul acesta îl expune deschis ispitelor Satanei. Dumnezeu interzice categoric aceasta. Iar dacă cineva care este căsătorit are un motiv serios pentru post şi rugăciune în care vrea să includă şi abstinenţa de la relaţii sexuale, o poate face doar prin bunul acord al soţiei şi invers. Şi aceasta pentru puţin timp. De fapt, apostolul Pavel spune că includerea abstinenţei de la relaţiile sexuale în post este o îngăduinţă şi nu este o poruncă, adică nu este obligator să te abţii de la relaţii sexuale cu soţul sau soţia când posteşti. Imediat următorul verset spune:Lucrul acesta îl spun ca o îngăduinţă; nu fac din el o poruncă. (1 Corinteni 9:6)

Dacă eşti căsătorit sau căsătorită, fă-ţi o evaluare a relaţiei sexuale pe care o întreţii cu soţia sau soţul tău. Alungă din inimă orice răutate care poate afecta motivaţiile tale în această relaţie. Nici odată nu lipsi pe soţul sau soţia ta de bucuria relaţiei sexuale pentru că aceasta este datoria ta de soţ sau soţie. Fereşte-te de abstinenţă – metoda de contraceţie interzisă categoric de Dumnezeu. Păzeşte-te de omor. Sunt multe metode de contraceţie care distrug ovulul fecundat de spermatozoid. Aceasta este omor. Omorul propriului copil. Nu fi un ucigaş sau o ucigaşă a propriului copil!

Scris de Vasile Filat pe: http://www.moldovacrestina.net

One thought on “Contracepţia şi biblia

Lasă un răspuns