Contraceptia de urgenta

IV.) Contraceptia de urgenta, postcoitala ( de a doua zi) –  ABORTIVA !

1.) D.I.U. – descrise mai jos;

2.) CO hormonala : se administreaza în primele 72 de ore de la contactul sexual;a.)    Estorprogestative : Metoda Yuzpe : este o  asociere între 50 micrograme de estrogen (etinilestradiol) si 250 micrograme de progestativ ( levonorgestrel) ; doza este foarte mare si apar efecte secundare precum : varsaturi , dureri de cap, dureri de sân, deseori hemoragii !

b.)    Estrogei : DES : se folosesc 2,5 – 5 mg /zi de EE ( etinilestradiol), reprezentând doza pentru 2-3 ani daca ar lua zilnic o pilula de 30 micrograme ! Efectele secundare sunt atât de importante încât metoda a fost parasita ;

c.)    Progestativele : preparatul Postinor ( Ungaria) : 4 tb. de câte 0.75 levonorgestrel sau Norethisteron ( China) : 5 mg/zi, timp de 10-14 zile !

 

În realitate ce se întâmpla ?

 

Conceptia deja a avut loc, embrionul format este la nivelul trompei uterine si începe migrarea catre uter, dar doza mare de hormoni ( valabila pentru câteva luni, în mod normal !), încetineste miscarile trompei uterine pentru a nu putea înainta copilul ; se atrofiza mucoasa uterina, implicit cea a trompelor uterine ( se usuca glandele care hranesc copilul) si  acesta nu se mai poate hrani iar daca totusi supravietuieste pâna în uter aici nu se va putea nida negasind conditii prielnice, deci va fi avortat si ne întâlnim din nou cu situatia unui avort hormonal !

La editarea acestui articol am folosit materiale de Dr. Christa Todea-Gross si are argumente solide si credibile in cartea sa „Indrumarul medical si crestin despre viata”

Lasă un răspuns