Poveşti de dragoste cu lupi

Mi-aduc aminte că eu eram confuz datorită acestei goliciuni. Mi-am spus doar că am nevoie de mai mult sex, atâta tot. (Deseori credem acest lucru despre lucruri care sperăm să ne împlinească, dar apoi nu ne împlinesc. De exemplu, ne cumpărăm maşina pe care ne-am dorit-o întotdeauna, dar după o vreme e doar „ok”. În loc să ne dăm seama că o maşină nu ne satisface cu adevărat, facem de obicei greşeala să gândim că nu aceea a fost maşina adevărată, ci că o altă maşină ne va oferi împlinire durabilă.)Dar goliciunea a continuat. Astfel că, în cele din urmă, am ajuns la concluzia că sexul premarital nu este tot ceea ce se spune despre el că este. I se face o publicitate exagerată. Nu este ceea ce încearcă să arate filmele. Dacă ar fi aşa, atunci ar fi pe deplin satisfăcător. Nu ar mai fi nici o „goliciune”.

Acum vreau să fiu mai cinstit faţă de femei.

Am descoperit că adesea fetele nu înţeleg pe deplin ceea ce se petrece atunci când se ajunge la sex. Perspectiva lor cu privire la tot acest lucru este foarte diferită de a unui bărbat. Deseori o fată se justifică atunci când face sex, spunând „Dar îl iubesc”, cu toate că nu doreşte în totalitate să facă sex. De ce se întâmplă acest lucru? Se spune că „Fetele se folosesc de sex pentru a obţine dragoste, în timp ce bărbaţii se folosesc de dragoste pentru a obţine sex”.

Lucrurile au loc cam aşa: fata îşi imaginează că se va căsători cu acel bărbat într-o zi; bărbatul îşi imaginează tot ceea ce doreşte să facă cu acea fată înainte de a se întoarce la prietenii săi pentru a le povesti. Şi pe când ceva din ea îi spune fetei că este drept să facă sex, ceva din el îi spune bărbatului chiar opusul, şi totuşi el merge mai departe. De ce? Datorită plăcerii fizice, fără îndoială, dar eu cred că şi pentru alt motiv: îl face să se simtă bărbat. Dar există o mare ironie în aceasta, pentru că ce bărbăţie există în înşelarea unei femei?

Am descoperit că, atunci când cinsteşti o femeie, te cinsteşti pe tine însuţi. De ce? Pentru că într-o zi vei avea regrete, iar regretele vor dura mult mai mult decât plăcerea. În filmul Rob Roy, personajul principal afirmă: „Onoarea este cadoul pe care un bărbat şi-l face sieşi”. Atunci când cinsteşti o femeie făcând ceea ce ştii în inima ta că este drept (adică, ceea ce apără interesele ei cel mai mult), te cinsteşti pe tine însuţi şi te asiguri că nu vei avea regrete de lungă durată cu care să trăieşti.

Ea este soţia altcuiva.

Iată ce vreau să spun: cele mai multe fete cu care am fost sunt astăzi căsătorite cu alţi bărbaţi. Când mă pun în locul lor, îmi doresc să nu fi făcut ce am făcut. De fapt, mi-ar plăcea chiar să-mi dau un pumn în nas pentru asta.

Nu mai e nevoie să spun că, atunci când mă căsătoresc, nu mă voi bucura dacă altcineva şi-a făcut voia cu soţia mea. Dat tu? Nu te deranjează ideea ca altcineva să fie cu soţia ta? Dacă ai acum o prietenă şi simţi la fel ca mine, gândeşte-te cu cât mai puternic va fi acel sentiment când te vei căsători într-o zi.

Poţi să duci povestea un pas şi mai departe. Acea fată este fiica cuiva. Dar dacă ar fi fiica mea? Sau dacă ar fi sora mea? Mi-ar plăcea ca un tip ca mine să profite de ea? Acum văd fetele dintr-o altă perspectivă. Ele sunt viitoarea soţie a altuia, fiica sau sora altuia, etc.

Sexul mi-a distrus cele mai bune relaţii.

De exemplu, am avut o iubită la facultate, care era fata visurilor mele. Cu ea nu era niciun moment plictisitor. Ne „potriveam” de minune. Am aşteptat o vreme, după care la iniţiativa mea am început să facem sex.

Sexul a devenit curând punctul central al relaţiei noastre. Am încetat să mai vreau să o cunosc la orice alt nivel. Şi astfel, în loc să ne apropiem mai mult unul de altul, am început să ne îndepărtăm. Asta vreau să spun atunci când afirm că sexul mi-a distrus cele mai bune relaţii. Oamenii se pot relaţiona la multe nivele diferite – emoţional, mintal, fizic, spiritual. Dar atunci când eu şi prietena mea am început să ne relaţionăm cel mai mult din punct de vedere fizic, acest lucru a scurt-circuitat celelalte părţi ale relaţiei noastre. În consecinţă, relaţia ca întreg a început să meargă în jos. Poate că şi astăzi eram împreună dacă am (aş) fi aşteptat.

Am văzut acelaşi lucru întâmplându-se cu nenumărate relaţii, nu numai ale mele, ci şi ale multor altor oameni. Şi cred că există un motiv pentru aceasta, pe care îl voi explica în continuare.

Sexul înaintea căsătoriei distruge celelalte domenii ale relaţiei.

Pentru mine, odată ce am făcut sex cu o fată s-au întâmplat două lucruri. Uitându-mă în urmă, pot să spun că ele au avut loc literalmente de fiecare dată cu toate că nu eram conştient de această dinamică la acea vreme. Cele două lucruri erau: 1) îmi pierdeam respectul pentru acea fată (chiar dacă nu voiam acest lucru) şi 2) ea începea să nu mai aibă încredere în mine (chiar dacă nu voia acest lucru).

Nu ştiu de ce se întâmpla asta, dar ştiu pur şi simplu că se întâmpla. Poate pentru că aşa e construit „sistemul”. Dar un lucru e sigur: nu sunt singurul. Am văzut acelaşi lucru întâmplându-se în foarte multe cazuri. Cunosc mulţi oameni care au probleme maritale pentru că s-au angajat în sex premarital. Ei intră în căsnicie fără respect şi fără încredere, două lucruri absolut esenţiale pentru sănătatea oricărei căsnicii.

Cunosc un cuplu de curând căsătoriţi, care fac dragoste mai puţin de o dată pe lună din cauza aceasta – el nu are respect pentru ea şi ea ştia asta, iar ea nu are încredere în el şi nu vrea să i se dăruiască. E o situaţie foarte tristă, dar mult mai întâlnită decât crezi. Dar nimeni nu vorbeşte despre acest lucru în public. Şi nici filmele sau serialele TV care arată cupluri care fac sex înainte de căsătorie nu vorbesc despre acest lucru. E ca şi cum nimeni nu vrea să recunoască faptul că se întâmplă, cu toate că aceasta este realitatea.

A aştepta să fac sex cu soţia mea va însemna sex mai bun în căsnicia mea.

De ce? Pentru că vom intra în căsnicie eu având mai mult respect pentru ea şi ea avât mai mai multă încredere în mine. Am învăţat că, dacă o fată nu are încredere într-un bărbat, nu vrea să i se dăruiască pe deplin. Adânc în sufletul ei, nu se bucură realmente că este cu el.

Cum se întâmplă asta, de fapt? Din moment ce „fetele folosesc sexul pentru a obţine dragoste, iar bărbaţii folosesc dragostea pentru a obţine sex”, un cuplu va face sex înainte de căsătorie. Fata face acest lucru pentru a păstra relaţia. Bărbatul o face pentru că el doreşte sexul mai mult decât relaţia însăşi. Apoi, după căsătorie, femeia are ce doreşte: un angajament din partea bărbatului. Aşa că nu mai trebuie să folosească sexul pentru a-l avea pe el. Şi, deoarece poate nutreşte resentimente că el a făcut sex cu ea înainte de căsătorie, ea nu mai este acum interesată de sex. Iar bărbatul – care nu-şi preţuieşte soţia pentru că au făcut sex înainte de căsătorie – doreşte încă să facă sex, dar nu pentru a experimenta o legătură totală cu soţia sa. El vrea doar sex, iar ea îşi dă seama. Astfel că au o viaţă sexuală foarte neplăcută.

Nu inventez aceste lucruri. Acum că am terminat facultatea şi mulţi din jurul meu se căsătoresc, văd că se întâmplă tot timpul. Antidotul: a aştepta până la căsătorie pentru a face sex îl va ajuta pe bărbat să aibă un respect mai mare pentru soţia sa şi-o va ajuta pe femeie să aibă mai multă încredere în soţul ei. Iar în consecinţă, ei vor avea sex mai bun şi mai des, pentru că se respectă reciproc mai mult şi se iubesc unul pe altul mai profund.

Dumnezeu mi-a dat puterea de a aştepta.

Au trecut ani de când am făcut ultima oară sex. Mi-aş dori să pot spune că am aşteptat pe deplin pentru căsătorie, dar nu pot. Am regrete (şi, cum spuneam mai devreme, ele au durat mai mult decât orice plăcere trecătoare). Regret modul în care am tratat fetele. Sunt îngrijorat de stabilitatea viitoarei mele căsnicii (dacă şi când mă voi căsători). Dar Dumnezeu m-a ajutat să mă ocup de faptele mele trecute şi de îngrijorările mele pentru viitor. Dumnezeu mă schimbă şi m-a schimbat deja mult.

De asemenea, Dumnezeu mi-a dat puterea de a aştepta până la căsătorie pentru a face din nou sex. Desigur, uneori a fost o luptă, dar Dumnezeu a fost suficient de mare pentru a mă scoate la liman. La El toate lucrurile sunt posibile. Şi în fiecare zi, în fiecare săptămână şi în fiecare an care trece ştiu că voi avea o căsnicie mai bună şi mai puternică, pentru că am aşteptat. Astăzi am şi o relaţie mai puternică cu Dumnezeu pentru faptul că depind de El în acest domeniu vital din viaţa mea ca bărbat.

Unde să începi

Dacă vrei să ai succes în relaţii – ca soţ şi tată – cel mai bine este să începi cu tine. Secretul nu este să găseşti soţia potrivită sau să ai copii perfecţi. Cheia este să începi cu tine. Iar cea mai importantă relaţie pe care o poţi avea – una care te va face un soţ şi un tată mai bun – este relaţia cu Dumnezeu.

Dumnezeu este autorul sexului, al dragostei şi al relaţiilor în general. El a creat aceste lucruri pentru ca noi să ne bucurăm de ele. Şi ne putem bucura pe deplin de ele dacă urmăm planul Său pentru ele. Am descoperit că Dumnezeu nu este un „moralizator”. El nu spune „Fă asta” sau „Nu fă asta” fără niciun motiv. Atunci când spune „Nu fă asta” (ca de exemplu, aşteaptă până la căsătorie pentru a face sex), El nu spune asta pentru a-mi arăta mie cine este şeful, ci pentru că acest lucru este spre binele meu. El spune asta pentru că ştie cum m-a conceput ca bărbat, ce este cel mai bine pentru mine şi ce îmi va aduce cea mai mare împlinire.

Cititi acest articol in intregime pe http://www.everystudent.ro/a/lupi.html

Lasă un răspuns