Relaţia sexuală în căsnicie

Pavel a dat, de asemenea, anumite indicaţii specifice referitor la responsabilităţile sexuale ale soţului şi soţiei:

Totuşi, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui, şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei. Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ; şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat. Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta. Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satan, din pricina nestăpânirii voastre (1 Cor. 7:2-5).

Aceste versete stabilesc foarte clar că relaţia sexuală nu ar trebui folosită ca „premiu“ de nici unul dintre soţi, deoarece nici unul nu are autoritate asupra propriului trup.Mai mult, sexul este un dar de la Dumnezeu şi deci nu este nici lipsit de sfinţenie, nici păcat atâta vreme cât rămâne în cadrul căsniciei. Pavel a încurajat cuplurile creştine căsătorite să aibă relaţii sexuale. Mai mult, găsim acest sfat dat bărbaţilor creştini şi în cartea Proverbe:

Izvorul tău să fie binecuvântat, şi bucură-te de nevasta tinereţii tale. Cerboaică iubită, căprioară plăcută: fii îmbătat tot timpul de drăgălăşiile ei, fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei! (Prov. 5:18-19).

Pentru a se putea bucura de relaţia sexuală, cuplurile creştine ar trebui să înţeleagă că există o mare diferenţă între natura sexuală masculină şi cea feminină. Comparându-le, natura sexuală masculină este mai mult fizică, în timp ce natura sexuală feminină este legată de emoţiile ei. Bărbaţii pot fi excitaţi prin stimuli vizuali (vezi Mat. 5:28), în timp ce femeile sunt mai multe excitate sexual de relaţii şi de atingeri (1 Cor. 7:1).

Bărbaţii sunt atraşi sexual de femei atrăgătoare la vedere, în timp ce femeile sunt mai mult atrase sexual de bărbaţii pe care îi admiră din motive mai semnificative decât cele fizice. Astfel, soţiile înţelepte îşi dau silinţa să fie atrăgătoare tot timpul. Iar bărbaţii înţelepţi ar trebui mai degrabă să manifeste tot timpul afecţiune faţă de soţiile lor prin îmbrăţişări şi acţiuni pline de atenţie şi bunătate, decât să se aştepte ca soţiile lor să se „aprindă“ imediat la sfârşitul zilei. Nivelul dorinţei sexuale al unui bărbat tinde să fluctueze în funcţie de sperma din organism, în timp ce dorinţa sexuală a femeii creşte sau descreşte în funcţie de ciclul menstrual. Bărbaţii au capacitatea de a se excita sexual şi de a ajunge la orgasm în numai câteva secunde sau minute, în timp ce femeia are nevoie de mult mai mult timp. Deşi el este în mod normal gata din punct de vedere fizic pentru actul sexual, trupul ei s-ar putea să nu fie pregătit decât peste o jumătate de oră. De aceea, bărbaţii înţelepţi au răbdare şi acordă timpul necesar preludiului prin săruturi, mângâieri şi stimularea manuală a acelor părţi ale trupului care îi vor pregăti soţia pentru actul sexual.

Dacă nu ştie care sunt aceste părţi sensibile, ar trebui să o întrebe pe ea. În plus, ar trebui ca bărbatul să ştie că, deşi el are capacitatea de a avea un singur orgasm, soţia sa are capacitatea de a avea mai multe. El ar trebui să se asigure că soţia primeşte ceea ce doreşte. Este absolut esenţial pentru soţii şi soţiile creştine să discute sincer nevoile lor şi să înveţe cât pot mai mult despre diferenţele ce caracterizează sexul opus. După luni şi ani de comunicare, de descoperiri şi practică, relaţiile sexuale dintre soţ şi soţie pot deveni o binecuvântare în continuă creştere.

Folosit cu permisiunea Heavens Family

Lasă un răspuns