Sotia este rece cu mine

IntrebareSoţia mea este foarte rece cu mine. Nu ma mai îmbrăţişează, nu mă mai sărută, cat despre relaţiile intime ele nu mai există de ceva vreme. Ce pot să fac?

Răspunsul

O astfel de situaţie necesită o analiză mai profundă, informaţiile trimise de dvs. Sunt foarte puţine dar pot să vă sugerez câteva aspecte care trebuiesc avute în vedere:

  1. Gaseşte cauza pentru care soţia ta se comportă aşa, analizează bine, vezi dacă nu cumva, o poţi ajuta la anumite activităţi, vezi dacă nu cumva are prea multe sarcini, daca nu cumva lipsa ta de acasa e mare, daca in comportamantul tau nu greşeşti faţă de ea etc…
  2. Nu amâna rezolvarea acestei probleme, discută deschis aste cu soţia ta. Explică-i că asta te face să fii frustrat şi nu te da înapoi în a asculta şi analiza motivele pe care ţi le va prezenta . Poate ca nu e cel mai potrivit moment să iei decizii in timpul acelei discuţii, mai bine ascultă apoi vei analiza şi vei aduce argumente, e un subiect delicat aşa că nu te grăbi să decizi.
  3. Dacă sunteţi dispuşi (ceea ce eu recomand) mergeţi la un consilier de familie ( el poate fi preotul, pastorul sau un consilier crestin profesionist) în cazul în care vă vedeţi depăşiţi de situaţie iar la nevoie nu excludeţi chiar vizita la un medic. Luptaţi pentru relaţia voastră. Acceptaţi că aveţi de învăţat încă, trebuie să învăţăm mereu în relaţie aşa că nu e o ruşine să soliciţi ajutor ci mai degrabă un punct tare.
  4. Aduceţi problema înaintea lui Dumnezeu şi fii gata să mai rabzi o perioadă, lucrurile nu se rezolvă instant după cum nici cauzele lor nu sunt instant ci poate un cumul de cauze.
  5. Iubeşte soţia, dincolo de orice iubeşte-o. Dragostea biruie judecata, dacă vede dragoste la tine, afectiune, pasiune, răbdare nu prea cred că ar putea fi nepăsătoare poate doar în cazuri extreme.
Ceea ce ti-am spus mai sus e o mică parte din ce poate fi făcut. In cazul în care găseşti de bine sunt dispus să te ajut prin consiliere. Sper ca răspunsul meu să îţi dea soluţii. Fii binecuvântat.

Lasă un răspuns