Fă-ți un cadou – IARTĂ

Iertarea este calitatea celor curajoşi. Doar cel care este suficient de puternic pentru a ierta o ofensă ştie să iubească cu adevărat.” – Gandhi

Ce se intampla cu inima noastra atunci cand trebuie sa iertam sau ni se cere sa iertam?

Ce este sau ce nu este iertarea? Iertarea nu este un sentiment, este o actiune clara si logica. A ierta nu inseamna a uita, a te preface, a avea dreptate.

Dar ce este iertarea? Iertarea este rara si dificila. Te va costa dragoste si orgoliu. Iertarea inseamna sacrificiu de sine, iertarea refuza avantajele proprii. Iertarea este un dar divin si prin ea avem un drum deschis spre Dumnezeu. Nu este important cat de repede rostesc buzele: „Te iert!”, ci cat de repede alege inima sa faca acest lucru. „Te iert!” spus repede, de pe buze, tine de temperament. „Te iert!” rostit din inima depinde de pocainta.

Invata sa ierti de la Isus. Numai de la El poti primi puterea si dragostea necesare pentru a ierta, dobandind astfel vindecare fizica si emotionala (pentru amintirile care te macina) si mintala (schimbarea convingerilor provocate).

iertareIertarea ne eliberează de apăsarea ce ne urmăreşte sufletul şi ne întinează fiecare răsărit de soare…

Să ierţi nu înseamnă să fii de acord cu ce s-a întâmplat sau să aprobi ceva retrograd! A ierta nu înseamnă să încetezi a acorda importanţă evenimentelor neplăcute din viaţa ta, nici să dai dreptate celui/celor care te-au rănit!

Înseamnă pur şi simplu să laşi deoparte acele gânduri negative care îţi produc durere şi supărare!

Iertarea este un dar pe care ti-l faci tie insăti.

Neacordarea iertarii inseamna nefericire. Evreii considerau suficient sa ierti de 3 ori, Petru a propus o reforma – de 7 ori, dar Isus, aratand caracterul lui Dumnezeu, a spus „de saptezeci de ori cate sapte”.

Alege astazi sa ierti pentru a fi ca Dumnezeul care te-a creat! Iti va face bine! Vei imbatrani frumos si vei fi alaturi de Acela care este intruchiparea frumusetii desavarsite, Domnul Isus.

Cand te simti coplesita de tot ce iti cere Dumnezeu, citeste:

„Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.“ Isaia 41:10

Frumusetea unei femei consta in ceea ce este in interior, care se reflecta, de fapt, in exterior. Intrebata cum de arata tanara in pofida greutatilor cu care s-a luptat in viata, Maica Teresa a raspuns:

„Uneori, un sentiment frumos care vine din launtrul tau este mult mai pretios decat orice produs cosmetic.”

Lasă un răspuns