De ce viaţa sexuală a cuplurilor se strică în timp?

De ce viaţa sexuală într-un cuplu se deteriorează în timp? O întrebare la care multe familii ar vrea să poată răspunde. Ei bine, Bettina Arndt, o expertă în terapie sexuală din Australia, a reuşit să găsească o explicaţie: partenerii îşi pun prea des întrebarea “Oare mă iubeşte?”
Bettina Arndt a rugat 98 de cupluri de vârste diferite, să ţină jurnale sexuale intime timp de un an. Aici, oamenii şi-au exprimat toate temerile, frustrările şi sentimentele. La finalul perioadei, Arndt a citit caietele participanţilor, pentru a stabili de ce viaţa intimă a cuplurilor se deteriorează în timp. După lecturarea întregului material, Bettina a făcut o descoperire şocantă. Grijile de zi cu zi, stresul sau prezenţa copiilor nu reprezintă principalele moive care strică viaţa sexuală.Ci mai degrabă, nesiguranţa privind sentimentele partenerului.
Potrivit expertei, “oamenii nu par să ţină cont prea mult de schimbarea poziţiilor sau de cât de dotat e bărbatul.” Soţii par să fie mai preocupaţi să afle de ce nevestele se comportă ca şi cum nu i-ar mai iubi. Iar soţiile se întreabă mereu de ce bărbatul se mai aşteaptă la o viaţă sexuală bogată, când nici măcar nu duce gunoiul ca să arate că-i pasă.

Lasă un răspuns